Search by category:
Egyéb kategória

Következő tanévtől nem lesz félévi szünet az iskolákban

Következő tanévtől nem lesz félévi szünet az iskolákban
Kulcsár Péter
2022. 05. 23., h – 13:20

2022. május 23., hétfő – 13:44
Friss ikon
Off

Törzs

Az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium (MŠVVaŠ) döntését az Oktatási és Tudományos Dolgozók Szakszervezete (OZPŠaV) ellenzi, és a javaslat visszavonására szólították fel a tárcát.

Az iskolai szakszervezetek az évközi szünetet az iskolai szünet részének tekintik, és nem látnak gyakorlati okot ennek megváltoztatására.

„A féléves szabadságok biztosítása pszichológiai szünetet jelentett az első félévben véget érő értékelés és a második félévben kezdődő új értékelés között. A diákok tudták, hogy miben kell javítaniuk, és tisztában voltak azzal is, miben értek el jó eredményeket. Ezen nem szabadna módosítani” – állapították meg a szakszervezetek.

„A félévi szünet eltörlésére azért kerül sor, mivel a tanulókra nézve semmilyen pozitív hatással sem jár” – olvasható az oktatási minisztérium magyarázatában.

Bevezető
Pozsony |

Az oktatási minisztérium tanévszervezési részletekről szóló, május 30-án hatályba lépő rendeletmódosítása értelmében megszűnik az általános és középiskolák első és második féléve közötti egynapos szünet.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment