Search by category:
Egyéb kategória

A megunhatatlan csirkemell. RECEPTEK

A megunhatatlan csirkemell. RECEPTEK
szaszifanni
2022. 05. 24., k – 11:58

2022. május 24., kedd – 11:58
Friss ikon
Off

Törzs

45 perc
Paradicsomos-csirkés pite

Hozzávalók: 1 cs. leveles tészta, 200 g főtt csirkemell, 10 szem koktélparadicsom, 100 g sajt, 2 tojás, 200 ml tejszín.
A konyhakész leveles tésztát kitekerjük, és egy kivajazott piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen, a felesleget levágjuk, az alját villával megszurkáljuk. Falatnyi darabokra tépkedjük a főtt csirkemellet, megmosunk néhány szem koktélparadicsomot, és negyedeljük őket. A sajtot lereszeljük, és elrendezzük az előkészített alapanyagokat a tésztán, majd megszórjuk egy kevés szárított kakukkfűvel. A tojást habosra keverjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, majd a pitére locsoljuk, végül 35–45 perc alatt aranybarnára sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben. Ha túl gyorsan barnulna, letakarjuk egy darab sütőpapírral. Még langyosan 8 szeletre vágjuk.

50 perc
Kijevi csirkemell

Hozzávalók: 500 g csirkemell, 80 g vaj, só, bors, 80 g sajt, 1 tk. citromlé, 1 mk. tárkony, fél kk. mustár, 80 g liszt, 2 tojás, 120 g zsemlemorzsa.
A csirkemellfiléket bevágjuk, majd kihajtjuk őket. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké klopfoljuk. Ezt úgy a legjobb, ha egy darab folpackot teszünk a húsra. A szeleteket meghintjük egy kevés sóval és borssal, majd a hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez összekeverjük a vajat és a reszelt sajtot, majd a citromlével, egy kevés sóval, a felaprított tárkonnyal, a mustárral és egy leheletnyi borssal ízesítjük. Kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formázható legyen. A fűszeres vajat elosztjuk a hússzeletek közepén, ráhajtjuk a húst, majd felgöngyölítjük, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A töltött csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában. Végül bő, közepesen forró olajban 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük.

30 perc
Krémes-gombás csirkemell

Hozzávalók: 250 g csirkemell, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 200 g gomba, 1 dl alapé, 1 doboz mascarpone, só, bors, zöldpetrezselyem.
A felkockázott csirkemellet olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kiszedegetjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a húst. Felöntjük az alaplével, és lefedve 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a mascarponét és a felaprított petrezselymet. Még egyszer felforraljuk, rizzsel tálaljuk.

25 perc
Cobb saláta

Hozzávalók: 2 tojás, 1 avokádó, 10 koktélparadicsom, 1 grillcsirke melle, 2 szál újhagyma, 50 g kéksajt ,60 g kockákra vágott bacon, 100 g római saláta/endívia/jégsaláta (vagy ezek keveréke), 1 citrom. Az öntethez: 1 tk. mustár, 1 gerezd fokhagyma finomra zúzva, 1 ek. vörösborecet, 1 ek. frissen facsart citromlé, 1 ek. Worcestershire-szósz, 1 ek. méz, 8 ek. olívaolaj, só, bors.
A tojásokat 6 percig főzzük, majd megpucoljuk és cikkekre vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, felkockázzuk, meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon. A koktélparadicsomokat felezzük. A sült csirkét feldaraboljuk vagy rusztikusra tépkedjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a kéksajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A kockákra vágott bacont serpenyőben megsütjük, majd leitatjuk róla a zsiradékot. A salátát felcsíkozzuk és egy nagy tálra az összes többi hozzávalóval együtt, fajtánként csíkokba rendezzük. Az öntet hozzávalóit habverővel szépen elkeverjük, míg homogén állagú nem lesz. Az öntetet külön tálaljuk a salátához. 

 

Bevezető

A csirkemell olcsó, gyorsan kész van, szinte bárhogy ízesíthető, és a kezdő szakácsoknak sem okoz gondot. Amikor viszont oda jutunk, hogy készítenénk valami csirkéset, sokszor nem tudjuk, mi is legyen vele. Erre adunk most néhány tippet!

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment