Search by category:
Egyéb kategória

Ivan Mikloš: Ukrajnának meg kell támadnia Oroszországot, és visszaszereznie a Krímet

Ivan Mikloš: Ukrajnának meg kell támadnia Oroszországot, és visszaszereznie a Krímet
Balaskó Réka
2022. 05. 24., k – 14:23

2022. május 24., kedd – 14:29
Friss ikon
Off

Törzs

Ivan Mikloš az Euractivnak adott interjújában elmondta, hogy Ukrajnának a katonai győzelmen kívül minden más eshetőség veszélyes kompromisszum lenne. A volt pénzügyminiszter a volt ukrán elnök, Petr Porosenko tanácsadójaként is tevékenykedett, jelenleg a moldvai miniszterelnök, Natalia Gavrilița tanácsosa.

Mikloš szerint Ukrajna legyőzheti az oroszokat, ha a Nyugat katonailag, pénzügyileg és humanitáriusan segíti. „A határoknak a 2014 előtti állapotba kell visszatérniük. Amennyiben az invázió előtti helyzet újul meg, akkor továbbra is folytatódhat a feszült és bizonytalan kapcsolat” – mondta.

Mikloš szerint a háború utáni újjáépítés első lépése Oroszország legyőzése, hozzátette, hogy a külföldi befektetők csak akkor jönnek majd Ukrajnába, ha biztosak a békében.

Mikloš azonban úgy véli, hogy a Krím és az ország keleti részének visszaszerzése nehéz lesz. Az ukránoknak támadniuk kell, és támadni mindig nehezebb, mint védekezni. A volt pénzügyminiszter szerint most az a legfontosabb, hogy a Nyugat ne állítsa le a segélyeket – tette hozzá az Euractiv.

(trend, euractiv, denníkn)

Bevezető

Ivan Mikloš volt pénzügyminiszter szerint Ukrajna képes lenne legyőzni Ororszországot és visszaszerezni a Krím feletti írányítást.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment