Search by category:
Egyéb kategória

Smer: Kováčik a büntetőjoggal való politikai visszaélés első áldozata

Smer: Kováčik a büntetőjoggal való politikai visszaélés első áldozata
Mészáros Richárd
2022. 05. 24., k – 17:21

2022. május 24., kedd – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A Smerben óriási kételyeket ébreszt a Legfelsőbb Bíróság 5T szenátusának ítélete. Ez az a szenátus, amelyhez az emberi jogok többszöri megsértése köthető” – áll a párt TASR-nek küldött állásfoglalásában.

A Smer azt állítja, hogy súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított besúgók tanúskodtak Kováčik ellen, és ezért „szabadlábon vannak és a különféle előnyöket élveznek”.

„Hihetetlen, hogy a Legfelsőbb Bíróság annyira sietett az ítélet kihirdetésével, hogy nem várta meg a büntetőeljárás manipulálásának kivizsgálásra indított eljárást ezeknek a besúgóknak az ügyében” – tette hozz a párt.

Dušan Kováčikot kedden nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság. Az ítélet szerint 50 ezer euró kenőpénzt vett át azért, mert közbenjárt a Takáč-banda főnökének tartott Ľubomír Kudlička vizsgálati fogságának megszüntetéséért, emellett információkat szolgáltatott ki vizsgálati iratokból.

Bevezető
Pozsony |

Dušan Kováčik volt különleges ügyész a büntetőjoggal való politikai visszaélés első áldozata – állítja az ellenzéki Smer. A párt például arra hivatkozva vonja kétségbe a Legfelsőbb Bíróság ítéletét, hogy Kováčik ellen úgynevezett „besúgók” tanúskodtak.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment