Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia új gázszállítót talált

Szlovákia új gázszállítót talált
Balaskó Réka
2022. 05. 25., sze – 09:41

2022. május 25., szerda – 10:15
Friss ikon
Off

Törzs

A cseppfolyósított földgáz (LNG) tartályhajók után a szlovák gázszolgáltatók újabb kulcsfontosságú nyersanyagforrást találtak. Júniustól az Északi-tengerről norvég gázt vásárolunk.

A gáz Németországon és Csehországon keresztül fog érkezni, vagy az új gázvezetéken Lengyelország irányából. Szlovákia a Szlovák Gázműveken (SPP) keresztül vásárol az új forrástól. 

 „Az SPP diverzifikációs szerződést kötött a norvég gáz vásárlására egy északi-tengeri termelőtől. Ezek a szállítások az ügyfeleink fogyasztásának körülbelül egyharmadát fedezhetik” – erősítette meg Ondrej Šebesta, az SPP szóvivője.

Az elemzők szerint jó hírről van szó. „Az SPP lassan elszakad az orosz szállításoktól, amelyek korábban a gázforrás 100 százalékát tették ki. Ha így folytatja, az csak jó lehet” – mondta Ján Pišta, a JPX elemzője.

Mik lehetnek a hátrányok? Válaszok a galériában!

Szlovákia új gázszállítót talált
2022. 05. 25., sze – 09:44
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Néhány napon belül jelentősen csökken az orosz gáztól való függőségünk. Szlovákia júniustól megkezdi a gáz nagy tételben történő vásárlását az észak-európai termelőktől. A szakértők ezt pozitívan értékelik, de a kockázatokra is figyelmeztettek! (fotók: tasr)

(pluska)

Bevezető

Néhány napon belül jelentősen csökken az orosz gáztól való függőségünk. Szlovákia júniustól megkezdi a gáz nagy tételben történő vásárlását az észak-európai termelőktől. A szakértők ezt pozitívan értékelik, de a kockázatokra is figyelmeztettek!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment