Search by category:
Egyéb kategória

Giro d’Italia – De Bondt hosszú szökés végén nyert

Giro d’Italia – De Bondt hosszú szökés végén nyert
Mészáros Richárd
2022. 05. 26., cs – 17:51

2022. május 26., csütörtök – 17:55
Friss ikon
Off

Törzs

A Borgo Valsugana és Treviso közötti etapot egycsillagos nehézségűnek minősítették a szervezők, a két negyedik kategóriás emelkedő és az 1150 méter szintkülönbség, valamint a 152 kilométeres táv a záró hét egyetlen sprintbefutós lehetőségét kínálta a mezőnynek.

Az első 15 kilométert követően négyfős szökevénycsoport alakult ki, amelyet azonban csak 2:14 percre engedett el a nagy tempót diktáló mezőny. A meglógó versenyzők ennek ellenére szépen tartották magukat, az utolsó 50 kilométeren belül közel hárompercesre növelték előnyüket. Eközben hátul a fő sor a nagy üldözésben kettészakadt: az összetettben nyolcadik, a legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér trikót viselő Juanpe Lopez (Trek-Segafredo) is a leszakadó mintegy harminc kerekes között volt.

Az élboly folyamatosan mintegy 60 kilométer/órás tempóval haladt, a rózsaszín trikós Richard Carapaz sorát a sprinterek csapatai vezették, a teljes Trek-sor így hiába maradt le Lopezt segíteni, hátrányuk folyamatosan nőtt a főmezőnyhöz képest.

Az utolsó tíz kilométeren a szökevények továbbra is remekül dolgoztak össze, és némi meglepetésre 14 másodperc előnnyel „hazaértek”: a sprintet a háromhetes viadalon első szakaszsikerét arató De Bondt nyerte meg az olasz Edoardo Affini előtt. A főmezőnyben Alberto Dainese volt a leggyorsabb, és mivel a rózsaszín trikóra esélyesek együtt értek célba, az összetett élcsoportja nem változott.

A három magyar kerekes közül a nap közben rengeteget dolgozó Valter Attila 2:57, Fetter Erik 4:57, Peák Barnabás pedig 7:31 perces hátránnyal ért célba. Összetettben továbbra is Valter áll a legjobban, több mint kétórás hátránnyal a 41. helyről várja a folytatást.

Bevezető

Hosszú szökés végén a belga Dries de Bondt nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, melyen az ecuadori Richard Carapaz megőrizte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment