Search by category:
Egyéb kategória

Júliustól ilyen élelmiszereket is talál majd az üzletekben!

Júliustól ilyen élelmiszereket is talál majd az üzletekben!
Balaskó Réka
2022. 05. 26., cs – 14:52

2022. május 26., csütörtök – 16:47
Friss ikon
Off

Törzs

Az üzletek csak azokban az esetekben tarthatják a polcaikon a lejárt élelmiszereket, ha azok biztonságosak, el vannak különítve a többi terméktől és a szavatossági idejük lejártától nem telt el több mint 45 nap.

Ezzel egyidejűleg törlik a Szlovákiában előállított mezőgazdasági termékek és élelmiszerek arányának kötelező betartását a papíralapú vagy elektronikus promócióban és forgalmazásban. Az üzemeltető azonban köteles feltüntetni a promóciós szórólapon a szlovák termékek százalékos arányát a teljes kínálatban.

A Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetsége (SAMO) és a Szlovákiai Márkás Termékek Szövetsége (SZZV) üdvözlik az élelmiszertörvény módosításának jóváhagyását.

Pozitívan értékelik továbbá, hogy az élelmiszereket a szavatossági idő lejárta után is árusítani lehet. Szerintük ez a változás különösen a szociálisan hátrányos helyzetű szlovákiaiaknak kedvez, és egyúttal csökkenti az élelmiszer-pazarlást.

Bevezető

Szlovákiában júliustól az üzletekben olyan élelmiszerek is árusíthatók lesznek, amelyeknek már lejárt a szavatossági idejük – derül ki mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium törvénymódosításából, amelyet elfogadott a parlament.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment