Search by category:
Egyéb kategória

Epres pohárdesszertek

Epres pohárdesszertek
Horváth Bianka
2022. 05. 27., p – 09:30

2022. május 27., péntek – 09:50
Friss ikon
Off

Törzs

Fehércsokoládés-epres

Hozzávalók: 100 g fehér csokoládé, 1 dl habtejszín, 120 g mascarpone, 1 kk. vaníliaaroma, 100 g eper.

A tejszínt felforraljuk, és a tűzről levéve a fehér csokit hozzáadjuk. 5–10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre téve, néha habverővel átkeverve lehűtjük az alapot. Ezt követően a mascarponéval és a vaníliaaromával összekeverve tovább habosítjuk. Poharakba adagoljuk, majd a tetejére felkarikázott epret rakunk.

20 perc

Epres sajttorta pohárban

Hozzávalók: 4 db zabkeksz, 150 g eper, 125 g krémsajt, 0,5 dl habtejszín, fél narancs leve, 3 tk. porcukor, 1/2 vanília (kikapart magjai).

A kekszeket zacskóba tesszük, a zacskó száját befogjuk, az egészet konyharuhába burkoljuk, és sodrófával összetörjük. A rusztikus kekszmorzsát elosztjuk két üvegpohár aljába. A sajtkrémhez kézi habverővel összedolgozzuk a hozzávalókat: a krémsajtot, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliamagokat. A krémet a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és egyformán kis darabokra vágjuk, tálba tesszük, és ráfacsarjuk egy fél narancs levét. Szerencsés esetben néhány órán át a marinádban hagyjuk az epret, mielőtt a krémre merjük.

Bevezető

Végre itt az eperszezon! Ha kibírjuk, és nem esszük meg az összes gyümölcsöt nyersen, fergetegesen finom pohárdesszertek készülhetnek eperrel!

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment