Search by category:
Egyéb kategória

Putyin figyelmeztette Macront és Scholzot, hogy „veszélyes” fegyvert szállítani Ukrajnának

Putyin figyelmeztette Macront és Scholzot, hogy „veszélyes” fegyvert szállítani Ukrajnának
Mészáros Richárd
2022. 05. 28., szo – 19:36

2022. május 28., szombat – 19:40
Friss ikon
Off

Törzs

Putyin azt is elmondta, hogy kész keresni a módját annak, hogyan lehetne elszállítani az ukrán kikötőkben Moszkva katonai hadjárata alatt elakadt gabonát. „Oroszország készen áll arra, hogy segítsen megtalálni a gabonakivitel akadálytalan lehetőségeit, beleértve az ukrán gabona exportját a fekete-tengeri kikötőkből” – közölte a Kreml.

„Az orosz műtrágya és mezőgazdasági termékek kínálatának növelése szintén segítene csökkenteni a globális élelmiszerpiaci feszültségeket, amihez természetesen a vonatkozó szankciók feloldására van szükség” – ezt is mondta Macronéknak Putyin a Kreml szerint. „Különös figyelmet” fordítottak az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokra, „amelyek Kijev hibájából befagytak” – közölte a Kreml. „Vlagyimir Putyin megerősítette az orosz fél nyitottságát a párbeszéd újrafelvételére” – zárult a Kreml közleménye.

(hvg.hu)

Bevezető

Putyin szombat reggel beszélt Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral – írja a BBC nyomán a HVG.hu. Az orosz közölte a két vezetővel, hogy Ukrajnának fegyvereket szállítani „veszélyes”, és figyelmeztetett „a helyzet további destabilizálódásának és a humanitárius válság súlyosbodásának kockázatára” – közölte a Kreml.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment