Search by category:
Egyéb kategória

Daniel Zmeko vezérkari főnök Ukrajnában járt

Daniel Zmeko vezérkari főnök Ukrajnában járt
Mészáros Richárd
2022. 05. 30., h – 14:55

2022. május 30., hétfő – 15:15
Friss ikon
Off

Törzs

„Az ukrán katonák elszántságának példaként kell szolgálnia a nyugati világ számára. Ez az elszántság azonban önmagában nem elegendő, megfelelő fegyverek és lőszerek formájában nyújtott anyagi segítség nélkül nem tudja legyőzni az agresszort” – jelentette ki az Ukrajnában tett látogatását követően Daniel Zmeko vezérkari főnök.

A szlovák delegáció tanúja lehetett a háború következményeinek, a Harkiv térségében való tartózkodásuk alatt pedig az orosz hadsereg válogatás nélküli tüzérségi támadásnak, amely sok, köztük civil áldozatot követelt.

Zmeko elmondta, a háború kirobbanása óta figyelemmel követik, analizálják az ukrán hadsereg tevékenységét. „Ennek eredményeit az utam során szerzett tudással együtt felhasználhatjuk a tervezési folyamatok során, és ennek megfelelően alakítjuk a kiképzési folyamatokat” – tette hozzá.

Bevezető

Daniel Zmeko, a Szlovák Fegyveres Erők vezérkari főnöke Ukrajában tárgyalt hivatali partnerével, Valerij Zaluzhny tábornokkal. A május 26. és 29. között megrendezett találkozón a szlovák delegáció a Harkiv térségében szolgáló katonáknál is látogatást tett.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment