Search by category:
Egyéb kategória

Folynak a tárgyalások arról, hogy Szlovákia tarackágyúkat szállít Ukrajnának

Folynak a tárgyalások arról, hogy Szlovákia tarackágyúkat szállít Ukrajnának
Mészáros Richárd
2022. 05. 30., h – 19:27

2022. május 30., hétfő – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

Naď hétfőn videokonferencia keretében egyeztetett ukrán kollégájával, Olekszij Reznyikovval. A szóvivő tájékoztatása szerint a háborús helyzetről és a további szlovák segítségről tárgyaltak. „Ukrajna továbbra is számíthat a segítségünkre. Senki sem tudja, mikor ér véget ez a szomorú és értelmetlen konfliktus, de egy biztos – a demokratikus világ összefogott és segít a megtámadott országnak. Szlovákia ebben élen jár. Ukrajna továbbra is bízhat bennünk” – jelentette ki Naď.

A tárca tájékoztatása szerint Reznyikov köszönetet mondott az eddigi humanitárius segítségért és a hadifelszerelésért is, és kiemelte, hogy ennek köszönhetően több ezer ember életét sikerült megmenteni. „Egyúttal köszönetet mondott, hogy Daniel Zmeko tábornok, a szlovák fegyveres erők vezérkari főnöke a napokban személyesen kereste fel Ukrajnát és az országon belül olyan térségeket, ahol intenzív harcok folynak” – tette hozzá a szóvivő.

Bevezető
Pozsony |

Folytatódnak a tárgyalások arról, hogy Szlovákia Zuzana 2 önjáró lövegeket szállít Ukrajnának – erősítette meg Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi tárca szóvivője. Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter korábban arról tájékoztatott, hogy előrehaladtak a tárgyalások a tarackágyúk leszállításáról.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment