Search by category:
Egyéb kategória

Francia külügyminiszter: Franciaország az ukránok oldalán áll

Francia külügyminiszter: Franciaország az ukránok oldalán áll
Mészáros Richárd
2022. 05. 30., h – 17:57

2022. május 30., hétfő – 19:12
Friss ikon
Off

Törzs

A településen, ahol tömegsírokba temetett civilek százait találták meg, Franciaország új külügyminisztere hangsúlyozta, hogy „mindennek nem lett volna szabad megtörténnie és nem szabad, hogy ilyesmi ismét előfordulhasson”.

Colonna egy helyi ortodox templomban tett látogatást, amelynek falaira az orosz csapatoknak tulajdonított atrocitásokról készült képeket függesztettek ki.

Kiemelte: Franciaország az ukránok oldalán áll „és barátaival és szövetségeseivel mindent megtesz, hogy a béke visszatérjen”. Egyben felidézte Párizs hozzájárulását az állítólagos háborús bűncselekmények kivizsgálásához, amelynek keretében az ukrán nyomozók oldalán a francia csendőrség szakértői is közreműködnek a holttestek megvizsgálásában és azonosításában. Colonna hozzátette, hogy csakis az ukrán hatóságok vizsgálatának eredményei alapján lehet majd megállapítani a felelősök kilétét.

Colonna személyében az orosz invázió február 24-i kezdete óta a legmagasabb szintű francia tisztségviselő látogatott Ukrajnába.

A francia külügyminisztérium tájékoztatása szerint Colonna a nap folyamán Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, illetve ukrán hivatali partnerével, Dmitro Kulebával egyeztet, mindenekelőtt az élelmiszer-ellátás biztonságát fenyegető gabona- és olajosmagvak exportjának blokádjáról.

Bevezető

Franciaország az ukránok oldalán áll – jelentette ki Catherine Colonna francia külügyminiszter hétfőn a Kijev határában lévő Bucsában tett látogatásán.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment