Search by category:
Egyéb kategória

Heger felszólította Gyimesit, vonja vissza a törvényjavaslatát

Heger felszólította Gyimesit, vonja vissza a törvényjavaslatát
Mészáros Richárd
2022. 05. 30., h – 16:35

2022. május 30., hétfő – 16:43
Friss ikon
Off

Törzs

„Feleslegesnek, sőt helytelennek tartom ezt a törvényt, mert polarizálja a társadalmat, amire egyáltalán nincs szükségünk. Épp az ellenkező irányba kell haladnunk, tisztelettel megvitatni a társadalmat érintő érzékeny kérdéseket” –  mondta Heger.

„Ami pedig a koalíciót illeti, megszegték a szabályokat. Tudomásom szerint a javaslatot a koalíciós tanács és az OĽaNO frakciójának beleegyezése nélkül nyújtották be” – jelentette ki Heger, aki bírálta azt is, hogy a törvényjavaslatot egy ellenzéki politikussal közösen vitték a parlament elé.

Heger szerint Gyimesi eddig nem reagált a felszólítására, a miniszterelnök ugyanakkor nem kívánt reagálni az OĽaNO vezetőjének, Igor Matovičnak kijelentéseire, amelyben védelmébe vette Gyimesit. „Én csak a véleményemet mondtam el” – tette hozzá.

(Denník N)

Matovič helyesnek tartja Gyimesi törvényjavaslatát, Šipoš szerint felrúgták a szabályokat

Igor Matovič, az OĽaNO vezetője helyesnek tartja Gyimesi György (OĽaNO) által benyújtott tervezetet, amely betiltaná, hogy az állam által fenntartott intézmények épületeire kifüggeszthetők legyenek „bármilyen szexuális irányultságot hirdető mozgalmak, szervezetek, közösségek és ideológiák szimból

Gyimesi betiltaná a szivárványos zászló kifüggesztését a hivatalokra

Gyimesi György (OĽaNO) a fasiszta ĽSNS listáján parlamentbe jutott Tomáš Tarabával közösen dolgozta ki a javaslatot, ami azonban a koalíciós képviselőket is meglepte.

Bevezető

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő felszólította Gyimesi Györgyöt (OĽaNO), hogy vonja vissza törvényjavaslatát, amely tilossá tenné, hogy az állami hivatalok épületeire szivárványos zászlót tűzhessenek ki. Szemére vetette, hogy feleslegesen polarizálja a társadalmat, és megsérti a koalíciós szerződést.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment