Search by category:
Egyéb kategória

Matovič helyesnek tartja Gyimesi törvényjavaslatát, Šipoš szerint felrúgták a szabályokat

Matovič helyesnek tartja Gyimesi törvényjavaslatát, Šipoš szerint felrúgták a szabályokat
Mészáros Richárd
2022. 05. 30., h – 12:21

2022. május 30., hétfő – 12:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Az, hogy az állami épületeket felhasználják arra, hogy bármilyen szexuális irányultság propagandáját terjesszék, nem szolgálja a közérdeket. Ezért tartom helyesnek Gyimesi képviselő úr javaslatát” – jelentette ki Matovič, aki szerint a koalíción belül pedig már többször is megtörtént, hogy a koalíciós partnerek tudtán kívül nyújtanak be egy javaslatot.

Šipoš továbbra is állítja, a javaslatról nem volt tudomásuk. „Gyimesi javaslatáról nem volt tudomásunk. Ezt a lépést az OĽaNO-klub szabályainak, valamint a koalíciós megállapodás megszegésének tekintjük. A klub a következő ülésén foglalkozik az üggyel” – mondta Šipoš.

Bevezető

Igor Matovič, az OĽaNO vezetője helyesnek tartja Gyimesi György (OĽaNO) által benyújtott tervezetet, amely betiltaná, hogy az állam által fenntartott intézmények épületeire kifüggeszthetők legyenek „bármilyen szexuális irányultságot hirdető mozgalmak, szervezetek, közösségek és ideológiák szimbólumai”. Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke szerint ők maguk nem tudtak Gyimesi javaslatáról, ezzel pedig nemcsak a klub szabályzatát, de a koalíciós szerződést is megsértették. Gyimesi az ĽSNS listáján parlamentbe jutott Tomáš Tarabával közösen dolgozta ki a javaslatot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment