Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová Hitlerhez hasonlította Putyint, odaígérte a tarackágyúkat Ukrajnának

Čaputová Hitlerhez hasonlította Putyint, odaígérte a tarackágyúkat Ukrajnának
Mészáros Richárd
2022. 05. 31., k – 17:14

2022. május 31., kedd – 17:14
Friss ikon
Off

Törzs

Čaputová a beszédében Hitlerhez hasonlította Putyint, illetve megerősítette, hogy Szlovákia Zuzana 2 önjáró lövegeket szállít Ukrajnának.

„Ha minden Vlagyimir Putyin terve szerint alakult volna, ma az Önök országa már a megszálló erők irányítása alatt állna, és a Kreml által irányított bábkormány irányítaná Kijevből az országot. Vlagyimir Putyin terve azonban meghiúsult” – mondta Čaputová.

Čaputová kiemelte, a háború nem 2022 februárjában kezdődött. „Jóval korábban kezdődött, amikor is masszív propagandával megtagadták az Önök államiságát, nemzetét és kulturális identitását, nyelvét. Az ukránok dehumanizációja már jóval azelőtt megkezdődött, hogy az orosz katonák háborús bűnöket követtek volna el Bucsában vagy Mariupolban. Jóval azelőtt, hogy a zöld emberkék megszállták Krímet és Donbászt” – hangsúlyozta az államfő.

Čaputová szerint a Nyugat az elmúlt nyolc évben nem tett eleget annak érdekében, hogy megállítsa Moszkvát. Úgy véli, sokan talán azt gondolhatták, hogy Oroszország megelégszik majd a Krímmel, illetve Donbász egy részével.

Čaputová kijelentette, hogy Ukrajna az Európai Unióhoz tartozik, és a tagjává is válik majd. „Szlovákia és én személyesen is mindent elkövetek annak érdekében, hogy ez mielőbb megtörténjen, erről pedig továbbra is beszélni fogok a többi vezetővel” – mondta az államfő az ukrán parlamentben mondott beszédében.

VIDEÓ + GALÉRIA: Čaputová Ukrajnába utazott, beszédet mondott a parlamentben

Ukrajnába látogatott Zuzana Čaputová államfő, ahol megbeszélést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és beszédet mondott a parlamentben. 

Čaputová Zelenszkijjel találkozott (FOTÓK!)

Zuzana Čaputová államfő a találkozóról képeket is posztolt!

Bevezető

Zuzana Čaputová kedden felszólalt az ukrán parlamentben. A lengyel köztársasági elnök után ő a második államfő, aki háborús időben tett így.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment