Search by category:
Egyéb kategória

A terrorizmus finanszírozásánának tekinthető, ha a vállalatok Oroszországtól vesznek gázt?

A terrorizmus finanszírozásánának tekinthető, ha a vállalatok Oroszországtól vesznek gázt?
Balaskó Réka
2022. 06. 01., sze – 11:31

2022. június 1., szerda – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

A pluska.sk közölte, hogy a feljelentés szerint a gáz és más nyersanyagok eladásából származó pénzt Oroszország az ukrajnai háború finanszírozására használja, így akik tőlük vásárolnak bűncselekményt követnek el.

A NAKA vizsgálója ezért arra kérte a legnagyobb szlovákiai iparvállalatokat tömörítő Klub 500 szövetségét, tegyenek nyilatkozatot arról, hogy tagjai részt vesznek-e szakmai vitákban, készítenek-e szakértői elemzéseket, és tesznek-e egyéb lépéseket az EU által javasolt aktuális politikai döntések nyomán.

Az ügynökséget továbbá az is érdekli, hogy az ásványi nyersanyagok és termékek Oroszországból történő beszerzésének felfüggesztése hatással lehet-e a szlovák munkaadókra, munkavállalókra, illetve hogyan reagál a Klub 500 az Európai Bizottság és Szlovákia politikusainak ez ügyben tett nyilatkozataira.

Tibor Gregor, a szövetség ügyvezető igazgatója röviden reagált: „Igen, megerősíthetjük, hogy ilyen kérés érkezett hozzánk.” – közölte, hozzátéve, hogy magán a feltevésen is megsértődtek, jelenleg válaszukat készítik az ügyben.

(pluska)

Bevezető

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egy büntetőfeljelentést vizsgál, amely szerint az Oroszországtól gázt, kőolajat és más nyersanyagokat vásárló szlovákiai vállalatok a terrorizmus finanszírozásának bűncselekményét követik el.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment