Search by category:
Egyéb kategória

Heger: A kormány felelőssége az eredmények elérése

Heger: A kormány felelőssége az eredmények elérése
Kulcsár Péter
2022. 06. 01., sze – 14:27

2022. június 1., szerda – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszterelnök szerint a személyes támadások kontraproduktívak; a kormány fő feladata, hogy konkrét eredményeket hozzon a polgároknak – tette hozzá.

Heger az Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter és Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter közötti parázs vitákra reagált, amelyek az orosz kőolaj megadóztatásából származó források felhasználásáról, illetve a családoknak nyújtott segélyek pénzügyi fedezetéről szólnak.

Nem tetszik, és szerintem nem helyes, hogy nem tényszerű érveket szolgáltatunk az állampolgároknak, hanem személyes támadásokba bocsátkozunk

– közölte a kormányfő, aki egyúttal kiemelte, „akkor fogom leváltani őket, ha nem szolgáltatnak eredményeket”.

Az SaS álláspontjára utalva, amely elutasít bárminemű adóemelést, Heger emlékeztetett arra, hogy a kormány programnyilatkozatában nincs ilyen kötelezettségvállalás.

Heger visszautasította Sulík kijelentését, miszerint a pénzügyminiszter nem talált fedezetet a családoknak szánt, már jóváhagyott inflációellenes segélycsomag finanszírozásának költségeire.

A miniszterelnök hangsúlyozta, Matovič megnevezte a forrásokat – véleménye szerint Richard Sulíknak pontosan meg kellene határoznia, hogy Matovič mely állításai nem igazak.

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök nem tartja szerencsésnek bizonyos kormánytagok kommunikációját, azonban úgy gondolja, végül képesek lesznek konszenzusra jutni a vitás kérdésekben.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment