Search by category:
Egyéb kategória

Megszületett az ítélet Johnny Depp és Amber Heard perében

A színész még 2019-ben perelte be volt feleségét, Amber Heard színészt.

A volt házasok 2011-ben találkoztak, majd 2014-ben mondták ki a boldogító igent. Több mint egy év házasság után azonban elváltak az útjaik. Nem sokkal később Heard azzal gyanúsította meg a színészlegendát, hogy az bántalmazta kapcsolatuk alatt. 2018-ban pedig egy Washington Postban közölt véleménycikkben szexuális bántalmazással is megvádolta.

Depp végül 2019-ben perelte be Heardöt rágalmazás miatt azt állítva, hogy valójában felesége bántalmazta őt. A hathetes tárgyalás során folyamatosan egyre megrázóbb vádak kerültek nyilvánosságra. A színésznő azt állította, hogy Depp súlyosan fizikálisan és szexuálisan is bántotta, többször megerőszakolta és verte. A színész azonban tagadta az állításokat, és arról számolt be, hogy Heard volt a bántalmazó, aki egy alkalommal egy vodkás üveget vágott hozzá, ami a kezén landolt, levágva az ujját.

Az esküdtszék 13 órás mérlegelés után Johnny Depp mellett döntött kimondva, hogy Heard rágalmazást követett el ellene, így 15 milliós kártérítést kell fizetnie volt férjének.

Az esküdtek azonban a színésznő által indított viszontkeresetben egy pontban Heardnek is igazat adott, neki 2 millió dolláros kártérítést ítéltek. 

A pár rágalmazási pere már most az egyik legdurvább Hollywood történetében.

A bíróság nehéz döntés előtt áll, mivel mindkét fél viselkedése megkérdőjelezhető. A sztárpár kapcsolata egy filmforgatáson kezdődött, és 2017-ben ért véget.

A per pár napja kezdődött Virginia államban, melyben a volt házaspár egymást vádolja családon belüli erőszakkal. Az esküdtszék több tanúvallomást is meghallgat, hogy minél több szemszögből megismerje a felek viharos kapcsolatának részleteit.

Depp 50 millió dollárral perli exfeleségét egy 2018-as The Washington Post-i cikk miatt, amiben a színésznő azt részletezi, milyen negatív következményei voltak karrierjére nézve annak, hogy családon belüli erőszak áldozata lett. Bár explicit módon a cikkben nem szerepel exférje neve, Depp ügyvédje szerint mindenki számára nyilvánvaló, hogy kiről is van szó.

Depp állítása szerint sosem volt erőszakos feleségével, és az ellene felhozott vádak mind valótlanok. A színész szerint Heard azért találta ki a történetet, hogy saját karrierjét mozdítsa előre. Bár a színésznő tényleg elvesztett pár szerepet, volt férje még mindig rosszabbul járt: a Disney kitette a Karib-tenger kalózai forgatásából, ahogyan a Legendás állatok filmsorozatból is.

A színész már korábban is elvesztett egy általa indítványozott rágalmazási pert a The Sun című brit bulvárlap ellen, akik feleségverőként írtak róla.

A bíróság kedden a Karib-tenger kalózai forgatása során történt esetet vitatott meg. Az eset során Depp állítása szerint Amber Heard egy vodkásüveget vágott hozzá, ami levágta az ujjbegyét. Az esetet David Kipper, Depp orvosa is megerősítette, aki elmondta, hogy a személyzettel együtt órákig keresték az ujjbegyet, amit végül a konyhában találtak meg. A színész ügyvédje egy hangfelvételt is lejátszott a bíróság előtt, amin tisztán hallatszanak az erőszakos vita részletei.

Csütörtökön Heard ügyvédje SMS-ek felolvasásával próbálta igazolni Depp drog- és alkoholfüggőségét. A színész barátjának, Paul Bettanynak küldött SMS-ei által azt akarta bizonyítani az ügyvéd, hogy Depp a bántalmazó fél.„Égessük el Ambert! Fojtsuk vízbe, aztán gyújtsuk fel!“ – írta Bettanynak Depp.

Egy másik üzenetben pedig Ambernek tesz vallomást alkohol- és drogproblémáiról.

A színész bocsánatot kért, amiért durva kifejezéseket használt, és a bírónak azt mondta, a dühös SMS-ei csak volt felesége erőszakos személyisége miatt kaptak ilyen hangnemet. Alkohol- és drogproblémáiról azt nyilatkozta, menekülő út voltak számára a házassága miatt.

Arra a bírói kérdésre, hogy miért nem vált el korábban feleségétől, Depp azt válaszolta, hogy meg akarta menteni a kapcsolatukat, mivel Ambert nem ilyen erőszakos embernek ismerte meg, valamint , hogy a nő sokszor felhozta, hogy öngyilkosságot követ el, amit ő komolyan is vett.

Johnny Depp szerint a perből már sehogy se jöhet ki győztesen, miután nőverőnek és erőszakosnak bélyegezték őt.

„Nem kevesebbet vesztettem el, mint mindent. Amikor a vádak körbejárták a világot, miszerint részeges, kokainfüggő vadállat vagyok, aki nőket ver, ott végem volt. A mostani tárgyalás eredményétől függetlenül, én már akkor vesztettem” – mondja a színész.

(hirado.hu, cszs)

Read More

Post Comment