Search by category:
Egyéb kategória

Rendhagyó gyermeknapot tartottak Párkányban

Rendhagyó gyermeknapot tartottak Párkányban
Kulcsár Péter
2022. 06. 01., sze – 15:42

2022. június 1., szerda – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

Szerda délelőtt az egykori komp parkolójában karambolozott egy rendőrautó, a gépkocsi súlyosan sérült vezetőjét pedig a tűzoltóknak kellett szó szerint kivágniuk a járműből, hogy aztán a gyorsmentők ellássák és elszállítsák a sérült személyt – így kezdődhetne a tudósítás egy éles bevetésről. Mindez viszont a párkányi gyermeknapon játszódott le, bemutatóként, a gyerekek pedig megtapsolták a profi mentést. Ma ugyanis a helyi és a járási rendvédelmi szervek, a városi és az állami rendőrség, a katonaság, a tűzoltóság, valamint az Érsekújvári Járási Rendőr-főkapitányság kutyás osztaga „akciózott“ a Duna-parton. A nemzetközi gyermeknapon a legkisebbeknek is bemutatták a rendvédelmi, önvédelmi teendőket, a műszaki mentést, a hadsereg és a rendőrség különféle fegyvereit és eszközeit. Mint azt Hanula Imre városi rendőrparancsnok lapunknak elmondta, rendhagyó, ugyanakkor hasznos és tanulságos napot szerveztek a gyerekeknek, akik természetesen ma sportolhattak is, célba is lőhettek, de volt zsákban futás, kötélhúzás, a legkisebbek pedig örömmel ültek be a különféle bevetési járművekbe. A gyerekek láthatták, mi történik egy közlekedési balesetnél, miképp zajlik a mentés, mi a teendő akkor, ha kigyullad egy személygépkocsi, vagy éppen azt, hogy miként dolgozik egy speciális feladatokra kiképzett rendőrkutya. A lévai kaszárnyából érkezett katonák pedig önvédelmi bemutatót is tartottak, különféle harci eszközök működését ismertették, sőt, még toborzósátorban is fogadták a közönséget.

„Szerettük volna, ha szabad téren, egy tömeges rendezvény keretében, interaktív módon és minél érdekesebb dolgokkal ismerik meg a gyerekek a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők és a katasztrófavédelem munkáját. Persze a játék és a sport sem maradhatott el a mai napon. miként a gyerekeknek szánt jutalom sem“ – tette hozzá a parancsnok. A rendhagyó gyermeknap nem csak az óvodások körében aratott sikert, ottjártunkkor középiskolásokat is érdekelte a katonaság és a rendőrség felkészültsége és főként rendszeresített fegyverzete.

Az idei párkányi gyermeknap tehát eléggé „harciasra“ és komolyra sikeredett, de a közönségnek tetszettek a szakmai bemutatók.

Rendhagyó gyermeknapot tartottak Párkányban
2022. 06. 01., sze – 15:46
Kulcsár Péter
Gallery images

Leírás

GALÉRIA – a szerző felvételei

Bevezető
Párkány |

Az idei gyermeknap eléggé „harciasra“ és komolyra sikeredett, de a közönségnek tetszettek a bemutatók.

Címkék

Település / hely
Párkány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment