Search by category:
Egyéb kategória

74-en sérültek meg a pénteki vonatbalesetben, hárman súlyosan (FOTÓK!)

A péntek este Ruttka (Vrútky) mellett történt vonatbalesetet követően 15 utas szorul kórházi kezelésre, közülük hárman súlyos állapotban vannak – tájékoztatott erről Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter pénteken, a Turócszentmártoni Egyetemi Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

A helyszínen 74 utast láttak el, 34-et közülük a turócszentmártoni, a zsolnai, a rózsahegyi, a vágbesztercei és az alsókubini kórházba szállítottak. Péntek este, 22:30-ig 15 sérültet vettek fel a kórházak, hármuk állapota súlyos, többszöri sérülést szenvedtek – tájékoztatott Lengvarský.

Az egészségügy-miniszter szerint a többi utas könnyebben sérült: kulcscsont- és alsó végtagtörést, illetve mellkasi zúzódást szenvedtek. Azokat az utasokat, akiknek sérülései nem igényeltek kórházi ellátást, hazaengedték. „Az egyik mozdonyvezető állapota stabil, fej- és végtagsérüléseket szenvedett” – tette hozzá Lengvarský, aki egyúttal üdvözölte a környező kórházak gyors reagálását, segítségét. 

Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter nem bocsátkozott spekulációba azt illetően, mi okozhatta a balesetet. Hozzátette, az ügy részleteinek feltárása a nyomozók feladata. „Amint ismertté válnak a nyomozás eredményei, biztosan részletesebben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot” – ígérte.

Doležal szerint a baleset azt követően következett be, hogy a személyvonat meghibásodott, ezért annak vezetője Ruttkára telefonált, hogy küldjenek egy másik mozdonyt, amellyel továbbvontathatják a szerelvényt. Utóbbi azonban belehajtott a meghibásodás miatt várakozó vonatba.

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter értékelte a mentőegységek gyors reagálását, akik nem sokkal a bejelentés után kiszálltak a helyszínre. Elmondása szerint szakszerűen és koordináltan jártak el, egyúttal sajnálatát fejezte ki a sérültek miatt.

(mr, TASR)

Read More

Post Comment