Search by category:
Egyéb kategória

A britek szerint gusztustalan, hogy a meccsre beengedett gyerekek kifütyülték a térdelő angol játékosokat

Budapest |

Elvileg azért tartották meg zárt kapuk mellett a mérkőzést, mert a felnőtt szurkolók sportszerűtlenül viselkedtek.

Harmincezer, 14 év alatti, többségében magyar gyerek szurkolhatta végig az UEFA engedélyével az 1:0-ás magyar győzelemmel végződő mérkőzést a Nemzetek Ligájában.

A meccsről kitilották a magyar szurkolókat, mivel a drukkerek a 2021-es, Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen homofób megnyilvánulásokat tettek.

Sajnos a magyar gyerekek sem a sportszerűségükről tettek tanúbizonyságot: amikor az angol nemzeti tizenegy tagjai szokásukhoz híven letérdeltek a himnusz alatt, tiltakozva a rasszizmus ellen, a kiskorú szurkolók kifütyülték őket.

A The Guardian arról írt, a vereségen kívül a hangulat is meghökkentette a játékosokat:

„A hangszín enyhén szólva is szokatlan volt, amikor Anglia megkezdte a bemelegítést, a szokásosnál nyikorgóbb pfujolás miatt.”

A hírportál riportere, Rob Dorsett egyenesen „gusztustalannak” nevezte, hogy a Puskás Aréna majdnem megtelt gyerekkel, akik elfogadhatatlan módon viselkedtek.

Hungary forced to play game behind closed doors due to fan racism, let in 30,000+ under 14s, who boo England players taking the knee pic.twitter.com/jt652RE310— Sam Cunningham (@samcunningham) June 4, 2022

(guardian, index)

Read More

Post Comment