Search by category:
Egyéb kategória

Már több mint 500 civil jelentkezett önkéntes katonai képzésre

A védelmi minisztérium közölte, hogy szám szerint 527 személy jelentkezett az általuk meghirdetett képzésre, amelyet azonban csak 150 személy végezhet el. 

„Összehasonlításképpen: 2019-ben 122 kérelmet regisztráltunk, 2018-ban pedig 180-at” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az előző évben a Covid miatt nem indították el a programjukat.

Az önkéntes katonai képzésen azok a 19 és 55 év közötti állampolgárok vehetnek részt, akik az előírt határidőn belül benyújtják kérelmüket, és sikeresen teljesítik a felvételi eljárást. 

 A képzésre a tervek szerint július 6. és szeptember 23. között kerül sor. A fegyverhasználattal kapcsolatos alapvető ismeretek és gyakorlati készségek elsajátítása mellett a fizikai erőnlét, a stresszel és a stresszhelyzetekkel való megbirkózásra való felkészültség, valamint a katonai fegyelem növelése is cél.

 A képzés sikeres elvégzése után a résztvevőket 2. szintű katonákká léptetik elő, és a tartalékosok közé sorolják őket. Válság esetén a belföldi kríziskezelők közé vezényelnék őket az aktív tartalékosokkal. 

Read More

Post Comment