Search by category:
Egyéb kategória

Elkezdődött az őszi választások kampánya

Pénteken hivatalosan is elstartolt az őszi, összevont választások kampánya. A törvény által megszabott kampányidő a választások előtt 48 órával ér véget.

Az összevont önkormányzati és a megyei választásokat október 29-én tartják. Ekkor polgármestert és helyi önkormányzati képviselőket, Pozsonyban és Kassán a városrészek vezetését választhatják meg a szavazópolgárok. A megyeelnökökre és a megyei önkormányzatok képviselőire is ezen a napon voksolhatunk.

Az egyes jelöltek néhány ezer eurót, a politikai pártok legfeljebb 1,5 eurót fordíthatnak a kampányra. A hivatalos kampány 48 órával a választások napja előtt ér véget.

A törvény szerint a választási kampány alatt egy politikai párt, politikai mozgalom, pártkoalíció, jelölt vagy harmadik fél bármi olyan tevékenysége értendő, amelyet általában téríteni kell, és amely a felsoroltak tevékenységének, céljainak és programjának népszerűsítésére irányul egy választott tisztség elnyerése érdekében. Ide tartozik a felsorolt szereplők javára és terhére végzett tevékenység is.

Read More

Post Comment