Search by category:
Egyéb kategória

Medvetámadás – Kórházba került az 58 éves férfi

A férfire munkába menet támadt az anyamedve.

A medvetámadás Felsőtóti (Horná Ves) mellett, nem messze Körmöcbányától (Kremnica) történt. Az 58 éves férfi gyalog indult útnak munkahelyére, Barskaproncára (Kopernica). A támadást követően a férfinek sikerült hazajutnia, ahonnan azonnal segítséget hívott. Fej- és arcsérülésekkel kórházba szállították – írja a noviny.sk.

Az 58 éves Marián évek óta ezen az erdei útvonalon járt munkahelyére. „Három éve arra megy, és először történt ez vele” – nyilatkozta a medvetámadás ért férfi szomszédja.

A férfi útközben nagy valószínűséggel egy anyamedve és bocsa közé került az úton. A helyiek csodának tartják, hogy a támadás után, a sérülései ellenére sikerült kimenekülnie az erdőből. „Teljesen véresen futott be, segítséget hívtunk” – mondta Simona Holicová polgármester. „Egy anyamedve volt a bocsával” – tette hozzá a sérült férfi felesége.

A férfit a plasztikai sebészeti osztályon helyezték el, fej- és arcsérülésekkel kezelik. A házaspár két sérült gyermeket nevel, kevés pénzük van, ezért Marián mindig gyalog megy munkába.

A támadás helyszínétől nem messze ásványvízforrás is van, a helyiek gyakran hordják onnan a vizet. „Én is járok arra vízért, de soha többet” – mondta a szomszédjuk. „Egy héttel korábban mi is arra jártunk a gyerekekkel, szerencsénk volt” – meséli Holicová. A polgármester a lakosokat felszólította, hogy az erdőben legyenek körültekintőek, óvatosak. 

(noviny.sk)

Read More

Post Comment