Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij: Megkaptuk a rakétarendszert? Nem! Szükségünk van rá? Igen!

Az ukrán elnök Volodimir Zelenszkij vasárnap ismét modern rakétarendszereket kért támogatóitól.

 

„Az ilyen rendszerek szállítása lehetséges volt idén, tavaly és még azelőtt is. Megkaptuk őket? Nem. Szükségünk van rájuk? Igen” – mondta Zelenszkij egy esti videóinterjúban.

„De a kérdésre már 2606 igenlő válasz érkezett különböző orosz rakéták formájában, amelyek ukrán városokat, falvainkat találták el a február 24-e óta eltelt időszakban” – mondta az ukrán vezető.
Zelenszkij arról is beszámolt, hogy tíz ember még mindig kórházban van a nyugat-ukrajnai Ternopil régióban történt orosz rakétatámadás után. Az ottani tisztviselők szerint legalább 22 ember, köztük három nő és egy gyermek megsérült a Csortkiv városát szombat este ért támadásban.

„Ennek a támadásnak, akárcsak a többi orosz támadásnak, sem taktikai, sem stratégiai értelme nem volt. Ez terror, csak terror” – mondta Zelenszkij. „Az áldozatok között van egy 12 éves harkivi kislány is. A Ternopili területre ment, hogy elmeneküljön az orosz hadsereg elől. És ezek a tények fogják most meghatározni a világ Oroszországról alkotott képét. Nem Nagy Péter vagy Tolsztoj, hanem az orosz támadásokban megsebesült és megölt gyerekek” – jelentette ki.

Read More

Post Comment