Search by category:
Egyéb kategória

A Sme rodina és a Za ľudí képviselői nem szavazzák meg Sulík leváltását

A Sme rodina és a Za ľudí parlamenti képviselői nem fogják támogatni Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter leváltását az ellenzék által kezdeményezett csütörtöki rendkívüli ülésen. Michal Šipoš frakcióvezető tájékoztatása szerint az OĽaNO közvetlenül a szavazás előtt közli álláspontját.

„Biztosan nem fogunk a leváltására szavazni, előfordulhat, hogy esetleg valakik tartózkodnak, de ez nem azt jelenti, hogy a menesztésére szavaznának” – jelentette ki szerdán újságíróknak Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke.

Juraj Šeliga, a Za ľudí képviselője a leváltás ellen fog szavazni. „Nem fogjuk támogatni a leváltását” – szögezte le. Szerinte a kormánykoalíció túléli a Sulík elleni bizalmatlansági indítványt.

Kollár a szavazás után találkozni akar Sulíkkal és Eduard Heger (OĽaNO) kormányfővel a parlamentben. „Tisztáznunk kell néhány dolgot, hogy tovább működhessen a koalíció” – mondta Kollár.

Az SaS képviselői támogatják pártelnöküket. Anna Zemanová frakcióvezető kijelentette, hogy jelenleg Sulík a legmegbízhatóbb miniszter az egész kormányban.

A rendkívüli ülés a csütörtöki kérdések órája után kezdődik. Sulík leváltását a Smer kezdeményezte, csatlakozott hozzá három független képviselő, Tomáš Taraba, Štefan Kuffa és Filip Kuffa. Sulíkot azért akarják leváltatni, mert véleményük szerint gazdasági miniszterként nem tett semmit az energiaárak és az üzemanyagárak emelkedésének megfékezése érdekében.

Read More

Post Comment