Search by category:
Egyéb kategória

A virológus szerint a koronavírus alvariánsai miatt érezhetően romlik a járványhelyzet

Boris Klempa Braňo Závodský Naživo című műsorában arról beszélt, hogy Szlovákiában egyelőre egy „nyugodt” időszakot tapasztalunk, de ez csak átmeneti.

Klempa szerint a környező országok járványhelyzete már most romlani kezdett. „Ez ismét az új alvariánsok megjelenésével köthető össze. Nálunk a kórházban ápolt betegek száma kedvező, de a napi esetek emelkednek annak ellenére, hogy kevés tesztet végzünk. Úgy gondolom, közrejátszik az is, hogy sokan egyáltalán nem, vagy csak otthon tesztelnek” – közölte Klempa.

A virológus azt is megemlítette, hogy az európai országokban a pozitív esetek emelkedését a BA.4 és a BA.5 alvariánsok okozzák. Szerinte ezen változatoknál az újrafertőződés jelenti a legnagyobb problémát, mivel azok is elkaphatják, akik már túlestek az omikronon.

A nagy kérdőjel az, hogy most nyáron lesz hangsúlyosabb, vagy ősszel érkezik az alvariánsok hulláma. Jó hír, hogy Afrikában, ahol a BA.4 és BA.5 hullám már csillapodóban van, egyértelműen ez volt az eddigi a leggyengébb” – magyarázta Klempa.

(trend)

Read More

Post Comment