Search by category:
Egyéb kategória

Emelkedik a menekültek elszállásolása után fizetendő állami támogatás

Emelkedik a menekültek elszállásolása után fizetendő állami támogatás. A hozzájárulás összegét azért emelik, hogy a szállásadók fenntartsák a kapacitást, valamint hogy bővítsék a szálláshelyek számát a magán- és a civil szektorban is. A kabinet csütörtöki online ülésén hagyta jóvá a menekültek szállásköltség-támogatásáról szóló javaslatot. A rendelet értelmében a hozzájárulás június elejétől szeptember végéig jár.

A 15 évesnél idősebb menekültek elszállásolása után nyolc euró jár éjszakánként, a 15 évnél fiatalabbak után négy.

A rövid távú elhelyezésre használt, nem lakáscélú helyiségekben a 15 év feletti menekültek elhelyezéséért éjszakánként 12, a 15 év alatti menekültek után hat euró jár.

A rendelet a szobák száma alapján meghatározza továbbá a lakóingatlanban elszállásoltak után fizethető támogatás maximális összegét. Egy szoba után ez a maximális összeg 570 euró, két szoba után legfeljebb 860 euró, három szobáért az állam legfeljebb 1140, négy vagy több szoba után pedig 1430 eurót fizet.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a szállásadókra vonatkozó szerződés nem változik. Az új rendelet lehetővé teszi azt is, hogy az állam figyelembe vegye a szállásadóknak az elszállásolással kapcsolatos kiadásait is – mondta Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter.

Read More

Post Comment