Search by category:
Egyéb kategória

A matematikus a következő omikronhullámra figyelmeztet!

Richard Kollár matematikus szerint az újabb hullám hamarabb itt lesz, mint gondolnánk.

„Nem igazán szeretem ezt írni, de már most elég egyértelműnek tűnik, hogy egy újabb COVID-hullám előtt állunk, ami hasonló a legutóbbi omikronhullámhoz, még a meleg sem tudja hatékonyan megakadályozni a fertőzés terjedését. Több országban már most is tapasztalható ez, különösen azokban, ahol a járványfelügyelet még valahogy működik” – írta a közösségi médiában közzétett státuszában, és arra figyelmeztetett, hogy az omikron variáns BA.4 és BA.5 alváltozatai képesek lesznek újra megfertőzni azokat, akik nemrég fertőződtek meg és be vannak beoltottak.

Szerinte a súlyosabb esetek ritkábbak lesznek, de még mindig lesz belőlük, különösen a legidősebbek és a be nem oltottak körében.

„Megértem, hogy ez mindenkinek kellemetlenség, nekem különösen, messze nem tartozom az óvatosak közé. De nyilvánvaló, hogy mint társadalomnak ismét alkalmazkodnunk kell ehhez a kockázathoz. Feltételezem, hogy az egész területre kiterjedően már nem fognak nagyobb korlátozásokat alkalmazni, mert azok alapvetően úgysem segítenének, csak későbbre halasztanák a problémát” – mondja Kollar. Ezt az elméletet támasztja alá az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése, amely megfigyelte, hogy öt hét csökkenés után az elmúlt héten világszerte négy százalékkal nőtt a koronavírus okozta halálesetek száma.

Kollár szerint ismét óvatosnak kell lennünk, ez alatt elsősorban a gyakori szellőztetést, tesztelést és egyéb elővigyázatosságokat ért.

(pluska)

Read More

Post Comment