Search by category:
Egyéb kategória

Sztrájkkészültségben az orvosok – nem lesz, aki gyógyítson?

A Szlovák Kórházszövetség (ANS) támogatja az orvosi szakszervezeteket, akik az egészségügyi dolgozók magasabb fizetését, a munkaerőhiány megoldását és az egészségügyi ágazat forrásainak növelését követelik.

Újabb pénzügyi források nélkül az ágazat válsága csak tovább fog mélyülni, az orvosok és ápolók távozása folytatódik majd, és számos egészségügyi szolgáltató egzisztenciális problémákba kerül

– figyelmeztetett Miroslav Valaštík, az ANS irodavezetője.

Hozzátette: az egészségügyi szektor iránt a jelenlegi kormány nem mutat kellő mértékű érdeklődést.

A Szlovák Kórházszövetség rámutatott, hogy a kormány a programnyilatkozatában kötelezettséget vállalt arra, hogy biztosítja az egészségügyre fordított összkiadások jelentős emelését, illetve a finanszírozás stabilitását és kiszámíthatóságát.

Az orvosi szakszervezetek még áprilisban ismertették a kórházak állapotának javítását célzó követeléseiket, és sztrájkkészültséget is hirdettek.

Peter Visolajský, a Szlovák Orvosok Szakszervezetének (LOZ) elnöke az Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnökkel való keddi találkozót követően kijelentette, még nem kaptak egyértelmű választ a követelésekre. Arra is rámutatott, hogy mintegy háromezer orvos hajlandó felmondani abban az esetben, ha nem változik a helyzet.

Read More

Post Comment