Search by category:
Egyéb kategória

A NATO szerint akár évekig is eltarthat az ukrajnai háború

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg elmondta, továbbra is intenzíven támogatni kell Ukrajnát, mivel elképzelhető, hogy a konfliktus akár hosszú évekig is elhúzódhat.

Fel kell készülnünk arra, hogy a háború évekig fog tartani. Nem lazíthatunk az Ukrajnának szánt támogatásokon még akkor sem, ha a költségek magasak, és emelkednek az energia- és élelmiszerárak

– figyelmeztetett Stoltenberg.

A NATO főtitkára ugyanakkor kiemelte, az infláció nem hasonlítható ahhoz az árhoz, amelyet Ukrajna naponta emberéletekben kénytelen megfizetni.

Stoltenberg a héten azt mondta, a júniusi madridi csúcstalálkozón jóváhagyják az Ukrajnának szánt segélycsomagot, amely segítheti az országot abban, hogy a régi, szovjet korabeli fegyverzetről áttérjen a modern szabványoknak megfelelő felszerelésekre.

A NATO vezetője arra számít, hogy a Nyugat további fegyverszállítmányainak köszönhetően az ukrán hadsereg képes lesz kiszorítani az orosz csapatokat Donbaszból, egyúttal megismételte, továbbra sem kívánnak beavatkozni a harcokba, és nem küldenek egységeket a kelet-európai országba.

(ap, guardian)

Read More

Post Comment