Search by category:
Egyéb kategória

Bezuhant Čaputová támogatottsága, a szlovákok fele nem választaná újra elnöknek

Pozsony |

A Focus kutatócég által elvégzett legfrissebb közvélemény-kutatás eredményei alapján a köztársasági elnököt a szlovák állampolgárok többsége nem választaná újra.

A Markíza televíziócsatorna felkérésére 1 008 választópolgárnak tették fel a kérdést, miszerint megválasztanák-e Zuzana Čaputovát a következő elnökválasztáson?

A megkérdezettek mindössze 15 százaléka mondta azt, hogy biztosan letenné a voksát Čaputová mellett, míg 31 százalékuk elgondolkodna rajta.

Ami ennél is meglepőbb, hogy a válaszadók 46 százaléka biztosan nem választaná meg a jelenleg regnáló államfőt. A felmérés résztvevőinek 8 százaléka nem tudott választ adni a kérdésre.

Ami a szavazóbázisokat illeti, a Progresszív Szlovákia (PS) szimpatizánsainál mérték a legnagyobb támogatottságot, méghozzá 49 százalékot.

Az OĽaNO és az SaS szavazóinak egyharmada választaná meg Čaputovát. A KDH szavazóinál 25 százalékos, a Sme rodina voksolói körében pedig 14 százalékos támogatottsággal rendelkezik az elnök asszony.

Az ellenzéki Hlas szavazóinak 7 százaléka, a Smer és a Republika szavazóinak alig 2 százaléka húzná be az ikszet Čaputová neve mellé.

Read More

Post Comment