Search by category:
Egyéb kategória

Ezekbe az országokba érdemes nyaralást tervezni, ha nem szeretnénk egy rakás pénzt kiadni

Kiderült, hová érdemes utaznunk abban az esetben, ha nem szeretnénk túl sokat nyaralásra költeni, mégis pár napra kiruccannánk otthonról.

Idén nyáron Horvátország jelentősen megemelte a szállásdíjakat, és Franciaországgal együtt a Földközi-tenger partvidékének egyik legdrágább úti céljává vált.

A szlovákok idén a legolcsóbb tengerparti üdülésekre Görögországban és Törökországban számíthatnak, ezenkívül Spanyolországba és Máltára is érdemes jegyet váltani, amennyiben szeretnénk kevesebb pénzből megúszni a nyaralást.

A CapitalPanda elemzése szerint a drágulás összefügg az egyes európai országok gazdasági helyzetével.

Görögországban és Spanyolországban rendkívül magas a munkanélküliségi ráta, amelyen többek között a koronavírus-járvány megfékezésére érvénybe lépett korlátozások és lezárások is súlyosbítottak.

Törökország elképesztő mértékű inflációval küzd, ami a valuta értéktelenedését idézi elő, így a külföldi turisták számára olcsóbbá váltak a szállások, a repjegyek és en bloc az utazások.

Mindeközben Horvátoszágban az előző évhez képest 2022-ben átlagosan 20-25 százalékos áremelkedés történt, néhol pedig 50 százalékos drágulást is mértek.

Read More

Post Comment