Search by category:
Egyéb kategória

FOTÓK+VIDEÓ: Emut sétáltatott Pozsonyban egy férfi

Csak egy hétfő Szlovákiában.

 

Először a Zomri közölt fotót az emuját sétáltató illetőről. A képen sokan kiszúrták, hogy az állaton nincs póráz, és szabadon közlekedik gazdájával az Óvárosban. A fotó készítője, Šimon Vachálek a Refresher portálnak megerősítette, hogy az 50 körüli férfi az Sznf térről a Kapucinus utca felé ment, a járókelők pedig inkább kitértek az útjából, mivel láthatóan féltek szárnyas társától. Šimon hozzátette, a rendőrséget senki sem értesítette, de szerinte egy ilyen hívást átverésnek bélyegeztek volna.

A portál kapcsolatba lépett ezért a hatósággal, de szóvivőjük a városi rendőrséghez irányította őket, csakhogy ott sem tudtak többet mondani. „Először biztos járőröket küldtünk volna, hogy megerősítsék az esetet” – közölte a diszpécser,  a következő lépésekről azonban nem tudott beszámolni, mivel a szabályok nem tesznek említést emukról. Hozzátette, hogy még értesítené a természetvédőket.

A Refresher ezért a Szlovák Állami Természetvédelem zoológusát is megkérdezte, aki közölte, hogy nekik semmi közük az emukhoz, mivel nem őshonos állatokról van szó. A munkatársuk nevetve hozzátette, hogy Pozsonyban még soha nem találkozott emut sétáltató emberrel. A Szlovák Környezetvédelmi Felügyelőséggel kell felvenni a kapcsolatot” – zárta. Őket azonban a portál egyelőre nem érte el.

A Zomri azóta egy újabb posztjában magyarázatot adott az esetre, amely mögött egy megható történet áll. Fotók és folytatás a galériában!

Read More

Post Comment