Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský ismerteti a koalíciós partnerekkel a kórházépítési tervet

Pozsony |

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter a hétfői koalíciós tanácson ismerteti az európai helyreállítási tervből finanszírozott kórházépítési és kórház-felújítási tervét. A javaslatnak szerdán (június 22.) kellene a kormány elé kerülnie – tájékoztatott az egészségügyi tárca sajtóosztálya.

A tervet múlt héten kellett volna bemutatni, ám Lengvarský a kormány ülését követően elmondta, hogy a koalíciós partnerek még nem ismerik. Azt is elmondta, hogy a tervben egyelőre csak az állami kórházak építésének megkezdése szerepel. A kisebb, nem állami kórházak felújítására vagy építésére vonatkozó terveket szeptemberben ismertetik. Lengvarský szerint az anyag megfelel a helyreállítási terv feltételeinek, és beleilleszthetők a későbbi projektek.

Június elején a miniszter azt mondta, a tervnek része lesz a pozsonyi Rázsochy és a turócszentmártoni egyetemi kórház is.

A helyreállítási terv az Európában valaha finanszírozott legnagyobb ideiglenes Next Generation EU eszköz. Célja Európa újjáépítése a járvány után. A tervnek kulcsfontosságú része a kórházi hálózat már jóváhagyott reformja.

Read More

Post Comment