Search by category:
Egyéb kategória

A tanév legjobb komáromi diákjait díjazták

Komárom |

14 komáromi alap- és középiskola 40 diákja kapott elismerést az önkormányzattól, valamint 13-an a Harsányi Alapítvány ösztöndíjában is részesültek.

A Tiszti Pavilon dísztermében gyűltek össze azok a diákok, akiket iskoláik a tanulmányi előremenetelük, tehetségük kibontakoztatása vagy a versenyeredményeik miatt terjesztettek fel az önkormányzati elismerésre. Bajkai János, a Városi Hivatal főosztályvezetője emlékeztette a jelenlevőket, három éves kihagyást követően valósult meg újra valós térben, emberek között a város díjainak átadása.

Keszegh Béla polgármester hangsúlyozta, a diákok gyakran a világ minden szegletében képviselik Komáromot, s „megmutatják, hogy milyen értékes emberek élnek itt“ – majd arra is biztatta a gyerekeket, hogy nézzenek körül a világban, utána pedig térjenek vissza a városba, mert a tehetségük kibontakoztatása által Komárom még virágzóbb és gazdagabb lesz.

Ondrej Gajdáč alpolgármester arról beszélt, Komárom a jelenben – és a múltban is – a tehetségek és ügyes fiatalok városának számít, egyúttal köszönetet mondott a diákokkal külön foglalkozó pedagógusoknak az elvégzett munkájukért.

Az emléklappal, utalvánnyal és édességgel díjazott 40 diák a városban működő csaknem összes alap- vagy középfokú oktatási intézményt képviselte. Ezek között megtalálhattuk a hat városi fenntartású magyar ill. szlovák tannyelvű alapiskolát, az egyházi iskolaközpontot, a magyar tannyelvű speciális iskolát, a két gimnáziumot és a három szakközépiskolát, végezetül pedig a művészeti iskolát is. 13 diák – ugyancsak az iskolák ajánlására – megkapta a Harsányi Alapítvány ösztöndíját is.

Read More

Post Comment