Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: A kisebbségi problémák megoldása mindannyiunk életminőségére hatással van

Pozsony |

Az államfő kedden találkozott a Szlovákiában élő kisebbségek képviselőivel. A megbeszélések során felmerült a Sajó szennyezésének kérdésköre is.

Az, hogy megteremtjük-e a méltó élet, a gazdasági érdekérvényesítés és a kulturális fejlődés feltételeit minden egyes ember számára, nem választható el a Szlovákia egészének egyenlő mértékű szociális előrehaladására irányuló törekvésektől

– hangsúlyozta Zuzana Čaputová.

Az elnök asszony hozzátette, a tárgyalások alkalmával szó esett a Sajó folyó ökológiai katasztrófájáról, a kisebbségek késedelmes finanszírozásáról, valamint a kisebbségi törvények előkészítésével kapcsolatos ellentmondásokról.

Elmondta továbbá, hogy megvitatták a marginalizált közösségek szociális visszaesését, a hatrányos helyzetű régiók infrastrukturális fejlesztési programjaira szánt uniós források alacsony összegét, illetve a háború elől menekülő ukrán gyermekek iskolai integrációjának kihívásait.

Meggyőződésem, hogy az általunk megvitatott kérdésekkel foglalkozni kell, és fel is fogom vetni őket a kormány tagjaival folytatott megbeszéléseimen, valamint figyelmbe veszem őket a régiókba tett utazásaim során

– zárta gondolatait Čaputová a közösségi hálón.

Read More

Post Comment