Search by category:
Egyéb kategória

CoFoE: Pozsony szükségesnek tartja az EU-s döntéshozatalról szóló vitát

Pozsony |

Pozsony önkormányzata üdvözli, hogy az Európa jövőjéről szóló konferencia (CoFoE) is megerősítette, a polgárokat és a civil kezdeményezéseket is be kell vonni az európai politika alakításába. Az önkormányzati politikában ugyanis ez már rég érvényesül – jelentette ki a TASR-nek Dagmar Schmucková, a főváros szóvivője.

„A főváros aktívan alkalmazza a részvételi politikát a közügyekben, például a Pozsony 2030 tervnél. Az ilyen témák mélyen érintik az élet több területét, legyen szó Pozsony lakosságáról, vagy akár az Európai Unióéról” – tette hozzá Schmucková.

Pozsony a Szabad városok szövetségének tagjaként hosszabb ideje szorgalmazza a régiók és a városok finanszírozásának módosítását, hogy közvetlenül juthassanak több uniós forráshoz. „Főleg olyan témákban, amelyekben a városok egyébként is az élen járnak, ilyen a klímaváltozás miatt szükséges intézkedések, a közlekedés átalakítása, a demokrácia védelme és így tovább” – mondta Schmucková. Éppen ezért Pozsony önkormányzata is fontosnak és hasznosnak tartja az uniós döntési mechanizmusok módosításáról szóló eszmecserét.

Read More

Post Comment