Search by category:
Egyéb kategória

Ha folytatódnak a koalíció nézeteltérései, jöhetnek az előrehozott választások

Pozsony |

Amennyiben a kormánypártok a közeljövőben sem tudnak egymással kommunikálni, akkor csakis az előrehozott választások jelenthetik az alternatívát – legalábbis a Sme rodina szerint.

Peter Pčolinský (Sme rodina) képviselő szavaiból kiderült, a mozgalom nem vállalná a kisebbségi kormányzást abban az esetben, ha valamelyik párt kilépne a koalícióból.

Erről a koalícióban kialakult feszült helyzet apropóján beszélt. Az SaS újfent nem hajlandó részt venni a tanácskozásokon Igor Matovič (OĽaNO) támadásai miatt, míg az OĽaNO a liberálisokat vádolja a szövetség szétverésével, és konstruktivitásra szólított fel.

Az SaS kijelentéseit kommentálva Pčolinský megjegyezte, a liberálisok távozásának van valóságtartalma.

Megértem, hogy nem nagyon örülnek ennek, én személy szerint gyakran nem is élvezem a helyzetet. A koalíció rendkívül erős felhatalmazást kapott arra, hogy négy évig kormányozzon, de ha nem vagyunk képesek kommunikálni, törvényt alkotni, normálisan beszélgetni, akkor fel kell hozni más alternatívákat is

– mondta, egyúttal kiemelte, egyetlen kiutat a válságból az előrehozott választások jelenthetik, nem pedig a kisebbségi kormányzás, amelyet a fasiszták támogatnak.

Read More

Post Comment