Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Kikapott a DAC a Pakstól, Njie összeesett a pályán

A DAC labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 3:1-es vereséget szenvedett a Pakstól. Az első félidőben Njie, a sárga-kékek légiósa összeesett a pályán – valószínűleg a nagy meleg ártott meg a gambiai játékosnak, akit kórházba kellett szállítani.

A füllesztő meleg ellenére aktívan kezdett a DAC, és Blackman indítása után Veselovský (a paksi védők hathatós segítségével) a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. A játék ezután kiegyenlítődött, de a kapu előtt továbbra is a sárga-kékek voltak veszélyesebbek, és további három nagy helyzetet dolgoztak ki a szünetig. Az első félidő hajráját beárnyékolta egy ijesztő jelenet – a DAC gambiai középpályása, Sainey Njie összeesett a pályán. A játékost kórházba kellett szállítani. Értesüléseink szerint magához tért, rosszullétét pedig dehidratáltság okozhatta.

A második félidőben sorcserét hajtott végre a Paks, aminek gyors egyenlítés lett az eredménye – egy bedobás után csúsztatott fejesre Szabó János startolt rá a túloldalon, és közelről a hálóba lőtt. Az erősebbik paksi tizenegy a második félidőben sokkal jobban próbára tette a DAC-ot.

Guľa egy óra elteltével ötös cserével próbálta felrázni csapatát. A következő szó azonban szintén a vendégeké volt, Böde egy beadást vágott kapásból a hálóba – 1:2. A DAC csak lesgóllal válaszolt, a paksiak viszont Rymarenko bizonytalankodása után belőtték a harmadik góljukat és eldöntötték a mérkőzést.

A DAC legközelebb jövő csütörtökön lép pályára, a MOL Arénában az északír Cliftonville-t fogadja az EKL 1. selejtezőkörében.

Góllövők: Veselovský, ill. Szabó J., Böde, Szabó B.

Játékvezető: Smolák, 1147 néző

DAC–Paks 1:3 (1:0)

Read More

Post Comment