Search by category:
Egyéb kategória

Kegyetlenség Krisztus nevében

Múlt héten az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága eltörölte a nők alkotmány által védett jogát az abortuszra. Ez a radikális döntés egy brutális dominóhatást fog elindítani. Veszélyben az állam és egyház szétválasztása, nem csak Amerikában.

A vallásos fanatizmus és belőle eredő totalitárius ideológiák jelen vannak minden világtájon: a Szaúd-Arábiából eredő vahhábizmus ide sorolható, csak úgy, mint az éppen Indiában uralkodó Indiai Néppárt (BJP) hindu-nacionalista ideológiája. Ide tartozik az orosz nukleáris ortodoxia is, ami nagyon fontos tényező a jelenlegi ukrán–orosz háborúban – ez egy jó példája a keleti ortodox keresztény fasizmusnak.

Ezt tudomásul véve a nyugaton egyre erősödő keresztény fasizmusra szeretnék fókuszálni, mivel jelen pillanatban a klímakatasztrófa és Putyin háborúja mellett ez jelenti a legnagyobb veszélyt a nálunk (még) létező szabad társadalom számára.

De mégis miért jelent eme döntés akkora veszélyt a szabad társadalom megmaradására?

Azért, mert a reprodukciós jog emberi jog, és eme, az USA-ban immár 50 éve létező emberi jog alkotmányos védelmének eltörlése egyrészt utat ad további keményen kiharcolt emberi jogok, mint az azonos neműek házassága és a fogamzásgátlás, eltörlésére. Másrészt azért, mert az USA példáját követve olyan országok kormányai, ahol ez a jog sosem született meg, nagyon korlátozva van, vagy el lett törölve, megerősítve fogják érezni magukat döntésükben, illetve, ha ez a jog még fennállna, úgy fogják érezni, hogy itt az alkalom eltörölni. És ha csak az európai országokat tekintjük meg, akkor mindenhol akad olyan bigott, opportunista politikus (vagy egész párt), aki ezen felbuzdulva, látván a pandémia és háború következményeiként kialakult gazdasági nehézségek okozta frusztrációt és reménytelenségét a populációban, hamis prófétaként azzal próbálja megszerezni az állampolgárok szavazatait, hogy mizériájukért a szabad, egyenrangú társadalom alappilléreiként működő emberi jogokat teszi felelőssé.

Érvelésük szerint az abortusz tiltásával életeket akarnak menteni, de úgy látszik, csak a még meg nem született gyerekek élete érdekli őket, mert a már megszületett gyerekek jogaiért és biztonságáért korántsem harcolnak olyan vehemensen (lásd pedofil papok enyhe büntetése nálunk, fegyverekhez való könnyű hozzáférés Amerikában). A nők jogát, hogy saját maguk döntsenek arról, mi történik testükkel, semmibe veszik. Azáltal, hogy kötelezni akarják őket a magzat kihordására, másodrendű állampolgárokat csinálnak a nőkből, akiknek azt üzenik: kuss, a te dolgod a szülés! Az nem érdekli őket, ha az akaratlan terhesség nemi erőszak, vérfertőzés vagy más bűncselekmény eredménye, és az már végképp nem, hogy egy akaratlan terhesség sok esetben, főleg a gyengébb társadalmi-gazdasági rétegből származó nők számára, lehetetlenné teszi egy karrier felépítését vagy a racionális családtervezést. A kutatások pedig tisztán mutatják: az abortusz tilalma nem csökkenti az abortuszok számát, csak veszélyesebbé teszi őket, és a nők egészségét veszélyezteti. Az egyedülálló nők esetében pedig még ráraknak egy lapáttal a kegyetlenségből: gondoskodnak róla, hogy megalázzák, lejárassák és páriaként kezeljék őket.

A keresztény fasiszták támogatják a családokat, de csak a „hagyományosakat”. Az azonos neműeket nem látják megfelelő szülőknek. Azzal argumentálnak, hogy a gyerekeik példát vesznek róluk, és majd ők is melegek lesznek. Ez egyrészt tévhit, mivel tudományos tény, hogy az ember melegnek születik, nem a nevelés által válik azzá. Másrészt furcsa logika, mivel az ezt valló emberek szülei biztos mindent megtettek azért, hogy gyermekeik jó emberek legyenek, mégis gyarló, gonosz felnőttek lettek belőlük.

A keresztény fasizmus előre megy, nem hátra. A bibliában található tanításokat elferdítve utálatot gerjesztenek az emberek szívében. Ezért kell a csendes többségnek nagyon gyorsan észbe kapnia, mert ha nem védjük meg minden ember jogát, akkor hamarosan fasiszta teokráciában találjuk magunkat.

Read More

Post Comment