Search by category:
Egyéb kategória

A szlovák belügy néhány esetben még mindig Internet Explorert használ

Sokszor felmerül a kérdés, hogy ki használja még az Internet Explorer böngészőt, ami lassúságáról vált híressé. Most érkezett egy válasz: például a szlovák belügyminisztérium. 

Az állam egyes elektronikus szolgáltatásai, amelyeket a belügyminisztérium kezel, továbbra is megkövetelik az Internet Explorer böngésző használatát az elektronikus beadványok engedélyezéséhez.

 „A belügyminisztérium dolgozik a szolgáltatások módosításán, hogy azok működését ne korlátozzák a böngészők. A módosítások azonban nem csak a végrendszereket érintik, hanem a tárca valamennyi elektronikus szolgálatában közös infrastrukturális elemeket is. Ezért ez egy hosszabb távú tevékenység, amely a közbeszerzési eljárásoktól is függ” – közölte a sajtóosztály.

Az informatizációs minisztérium is megerősítette, tud arról, hogy a belügyi tárca egyes elektronikus szolgáltatásokhoz Internet Explorert használ, például az állandó vagy átmeneti lakhely beírásához. „A fent említett ügyben kialakult helyzet sürgős megszüntetése érdekében aktívan kommunikálunk a belügyminisztériummal” – tette hozzá.

Read More

Post Comment