Search by category:
Egyéb kategória

Az OĽaNO tudomásul veszi Boris Kollár bejelentését

Az OĽaNO tudomásul veszi Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnökének bejelentését – tájékoztatott a mozgalom médiaosztálya. Kollár pénteken közölte, hogy nem ért egyet a koalíciós szerződés módosításával, valamint azt is, hogy kibővül pártja parlamenti frakciója.

 A Sme rodina frakciójának szeptembertől 20 tagja lesz, Romana Tabák, Ján Krošlák és Jozef Šimko jelenleg független képviselők csatlakoznak hozzá. A TASR-nek ezt Boris Kollár erősítette meg, a TA3 hírtelevíziónak pedig kijelentette, hogy nincs szükség a koalíciós szerződés módosítására úgy, ahogy az SaS szeretné.

Az SaS a héten felmondta a koalíciós szerződést, augusztusra várja Eduard Heger kormányfőtől az új megállapodás kidolgozását, amely tükrözi a jelenlegi politikai erőviszonyokat. Miután a Za ľudíból korábban többen átléptek az SaS-be, a párt képviselői klubja 19 fős lett. A Sme rodina frakciójának eddig 17 tagja volt, a három új képviselővel 20-ra bővül, tehát a második legerősebb kormánypárti frakció marad. A szokásjog szerint a második legerősebb kormánypártot illeti a házelnöki poszt.

Read More

Post Comment