Search by category:
Egyéb kategória

Díjat kapott Karlovy Varyban Bárdos Judit

A cseh filmekben nyújtott rendkívüli művészi alakításáért Bárdos Judit szlovákiai magyar színésznő vehette át Karlovy Varyban a Kék Kocka díjat.

A művésznő a Fair Play, a Čertí brko (Ördögtoll) és a Poslední závod (Utolsó verseny) című cseh filmekben nyújtott a kritikusok által is elismert alakításokat.

Az elismerést az innogy CR energetikai cég, a Magyar Villamosművek leányvállalata, adományozza 2006 óta azoknak a színészeknek, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a cég által támogatott filmekben.

„Számomra mindhárom szerep olyan volt, mint egy ajándék. Lehetőséget kaptam egymástól teljesen eltérő és nagyon szép szerepek eljátszására. Nagyon örülök, hogy mind a három film a közönségnek is tetszett, örömet szerzett” – nyilatkozta Bárdos Judit a díj átvátelét követően. Az Utolsó verseny című sporttémájú drámát Karlovy Varyban a nemzetközi filmfesztivál Horizontok elnevezésű szekciójában mutatták be.

A Kék Kocka díjat tavaly Václav Neuzil kapta a Zátopek című filmben a címszereplő, a legendás cseh atléta megformálásáért. 

Read More

Post Comment