Search by category:
Egyéb kategória

Kollár szerint Tabák belép a Sme rodinába, a képviselő viszont nem tud erről

Romana Tabák független parlamenti képviselő a Markíza Televíziónak arról beszélt, hogy Boris Kollár (Sme rodina) házelnök állításával szemben nem tud arról, hogy belépne a párt frakciójába.

„Én nem döntöttem így, nem léptem át sehová. Független képviselő vagyok” – mondta Tabák a Markízának.

Állítása szerint ő maga nem látta Kollár kijelentését. „Nem hiszem el” – mondta. „Lehet, hogy csak kitalálja. Nem tervezek átlépést” – ismételte.

A kérdésre, hogy akkor továbbra is független képviselőként folytatja-e tovább, azt felelte, „ma igen”.

Ezzel szemben Ján Krošlák megerősítette, hogy csatlakozik Kollárékhoz. „Igaz. A Sme rodina klubjával hosszabb ideje együtt dolgozom” – mondta a képviselő. Hozzátette, azonosulni tud mind a párt vezetőjével, Boris Kollárral, mind a Sme rodina frakciójával. „Borist a legpragmatikusabb politikusnak tartom azok közül, akik a parlamentben vannak” – mondta.

(tvnoviny.sk)

A Sme rodina parlamenti klubja szeptemberben húsz főre nő – jelentette be Boris Kollár házelnök, a párt vezetője a TA3 műsorában pénteken. Egyúttal visszautasította az SaS követelését a koalíciós szerződés átírására.

Szeptembertől a Sme rodina frakciójához három új képviselő, Romana Tabák, Ján Krošlák és Jozef Šimko csatlakozik, így a jelenlegi 17 főről 20 főre nő. Ezzel továbbra is a második legerősebb kormánypárt marad.

Kollár a TA3-nak elmondta, ő maga nem támogatja a koalíciós szerződés átírását, ahogy azt az SaS követeli. „Nem fogom támogatni Richard Sulík kitalációit, van egy koalíciós szerződésünk, amelyet megtárgyaltunk, és amely mellett kitartok” – szögezte le.

Read More

Post Comment