Search by category:
Egyéb kategória

Tabák: Jó érzés tudni, hogy nyitva áll előttem a Sme rodina frakciójának ajtaja

Romana Tabák parlamenti képviselő nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy belép a Sme rodina frakciójába. „Jó érzés tudni, hogy nyitva áll előttem a Sme rodina frakciójának ajtaja, de egyelőre független képviselő maradok” – jelentette ki Tabák annak kapcsán, hogy Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke közölte, szeptembertől 20-ra emelkedik mozgalma képviselői klubjának létszáma.

„Nem látom okát, hogy az SaS és az OĽaNO között dúló politikai csata kapcsán nyilatkozzak, és részese legyek ennek a háborúnak” – tette hozzá Tabák. „Bármi elképzelhető” – válaszolta arra a kérdésre, hogy szeptemberben bejelenti-e belépését a Sme rodina frakciójába.

Kollár pénteken közölte, hogy a Sme rodina frakciójának szeptembertől 20 tagja lesz, Romana Tabák, Ján Krošlák és Jozef Šimko jelenleg független képviselők csatlakoznak hozzá.

Az SaS a héten felmondta a koalíciós szerződést, augusztusra várja Eduard Heger kormányfőtől az új megállapodás kidolgozását, amely tükrözi a jelenlegi politikai erőviszonyokat. Miután korábban a Za ľudíból többen átléptek az SaS-be, a párt képviselői klubja 19 fős lett. A Sme rodina frakciójának eddig 17 tagja volt, a három új képviselővel 20-ra bővül, tehát a második legerősebb kormánypárti frakció marad. A szokásjog szerint a második legerősebb kormánypártot illeti a házelnöki poszt.

Tabákot májusban zárták ki az OĽaNO-frakcióból, miután a szavazásnál nem támogatta, hogy a parlament az ügyész kérésére hozzájáruljon Robert Fico (Smer) előzetes letartóztatásához.

Read More

Post Comment