Search by category:
Egyéb kategória

Rémesen kevés önkéntes katonát vettek fel a kiképzésekre

Ezen a héten összesen hetven jelentkező csatlakozott az önkéntes katonai kiképzéshez – közölte Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter.

A tárcavezető hozzátette, a tervezett 150 helyet nem sikerült betölteni, holott több mint 500-an adták be jelentkezésüket. A miniszter szerint a szigorú kritériumok okozták az alacsony felvételi számokat.

Naď elmondta, a kérelmezők nagyjából egyharmada-egynegyede felelt meg a meghatározott követelményeknek.

Azok a 19 és 55 év közötti állampolgárok, akik jelentkeznek és a meghatározott határidőn belül sikeresen teljesítik a toborzási eljárást, önkéntes katonai kiképzésre vehetők fel. Esetükben fizikai alkalmasság, mentális állóképesség és egészségügyi állapot felmérése történik.

A program összesen 11 hétig tart. A fegyverhasználattal kapcsolatos alapvető ismeretek és gyakorlati készségek elsajátítása mellett a képzés célja a fizikai erőnlét, a stresszhelyzetekkel való megbirkózásra történő felkészültség és a katonai fegyelem növelése.

A képzés elvégzése után az önkénteseket előléptetik, és besorozzák a tartalékosok közé, így lehetőségük nyílik arra, hogy a belföldi válságkezelésben való bevetésekben is részt vegyenek.

Read More

Post Comment