Search by category:
Egyéb kategória

Az SaS hétfő délután kézbesíti követeléseit Hegernek

Az SaS hétfő délután elküldi a követeléseit tartalmazó levelét Eduard Heger (OĽaNO) kormányfőnek. Richard Sulík, az SaS elnöke szerint Igor Matovič (OĽaNO) jelenti magát a problémát – jelentette ki a gazdasági tárca vezetője a TA3 műsorában vasárnap.

„Kiléptünk a koalícióból, mert nem látjuk értelmét a további működésnek” – jelentette ki a gazdasági tárca vezetője, aki továbbra is hangsúlyozta, az, hogy az SaS kilép a koalícióból, nem jelenti a kormány bukását. „Nincs szó a kormány megbuktatásáról. Ha kilépünk a koalícióból és a kormányból, mert Igor Matovičcsal nem lehet együttműködni, az nem jelenti azt, hogy megbukik” – mondta. Hozzátette, a kormány az SaS nélkül is folytathatja tovább a munkát.

Sulík szerint Matovič maga a probléma. „Ez a szégyen, nem a kormány” – mondta azzal, hogy a jelenlegi helyzet nem folytatódhat tovább. Az SaS vezetője szerint Matovič az egész országot magára dühíti, ők pedig nem kívánnak ebben részt venni.

Az SaS vezetője elmondta, a koalíciós krízis megoldásának érdekében képes bármilyen alternatívát elfogadni. Megjegyezte, ha az SaS ki is lép a koalícióból, Heger kormánya továbbra is számíthat az SaS szavazataira, amennyiben értelmes és hasznos javaslatokról van szó.

A gazdasági miniszter nem reagált Boris Kollár (Sme rodina) házelnök azon kijelentéseire, amely szerint a Sme rodina nem hajlandó új koalíciós megállapodást kötni. Sulík szerint Kollárnak kétszer is meg kéne gondolnia, mit tesz.

(Denník N)

Read More

Post Comment