Search by category:
Egyéb kategória

Szakértők meghallgatásával folytatódott Dobroslav Trnka tárgyalása a Gorilla-ügyben

Pozsony |

Három szakértő meghallgatásával folytatódott hétfőn a Pozsony I. Járásbíróságon Dobroslav Trnka volt főügyész tárgyalása a Gorilla-ügyben – tájékoztatta a TASR-t Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője.

„A tárgyalást szerdáig, 2022. július 13-ig megszakították, aznap hangfelvételek meghallgatására kerül sor” – tette hozzá a szóvivő.

Előzőleg tavaly szeptemberben tárgyalta az ügyet a bíróság, majd 2021 végén a főtárgyalást más, fontosabb bírósági ügyek miatt elhalasztották, idén áprilisban pedig a vádlott kórházi kezelése miatt maradt el.

A Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) hivatali jogkörrel való visszaélés miatt emelt vádat Dobroslav Trnka ellen. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója szerint a volt főügyész nem indított vizsgálatot több olyan bűncselekmény ügyében, amely a tudomására jutott.

A nyomozás szerint a vádlott egy hangfelvételt vett át Marian Kočner üzletembertől, a felvételen üzletemberek, politikusok és állami szervek képviselői közötti beszélgetések hallhatók. A hangfelvételek kapcsán több bűncselekmény, főleg korrupció gyanúja merült fel. A vád szerint Dobroslav Trnka és még két személy Jaroslav Haščák üzletembert zsarolta a hangfelvétellel.

Read More

Post Comment