Search by category:
Egyéb kategória

Rejtjelekkel kommunikált egymással Kočner és Zsuzsová Kuciak gyilkosságának idején

Pozsony |

A Komenský Egyetem elemzését ismertették a Kuciak-gyilkosság tárgyalásának szerdai ülésén, melyből kiderült, az információk titkosított átadásával Zsuzsová és Kočner célja az volt, hogy elfedjék valódi értelmüket.

Elemzésükben a szakértők kifejtették, hogy a Threema alkalmazáson keresztül történő üzenetváltás a rejtélyes kifejezések mellett hangulatjeleket is tartalmazott.

A vádlottak többek között bőrbetegségekről, rühességről, kihullott fogakról és elolvadt hóról írtak egymással – előbbi minden bizonnyal politikai kontextussal bírhatott, míg a kiesett fogak valakinek a halálára utalhattak.

A bíróság nem kérdőjelezi meg a benyújtott dokumentum tartalmát

– jelentette ki a Specializált Büntetőbíróság szenátusának elnöke, Ružena Sabová, aki egyúttal hozzátette, szakmai munkaként értékelték az elemzést, nem pedig szakértői véleményként.

Maroš Žilinka, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése ügyében négy személy – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina és Darko Dragič ellen emeltek vádat. Szabó Tamás vádlott ügyét külön eljárás keretében tárgyalják. A Speciális Büntetőbíróság emellett Kočner és Zsuzsová bűnösségéről is tárgyal az újságíró és menyasszonya meggyilkolásának ügyében.

Read More

Post Comment